Değerli çizim tasarım modelleme sanatcısı ve mühendisi dostlar. 2013 yılından beri bu platforma üyeyim. Sürekli olarak kaynak şeklinde kullandığım platforma büyük projelerim dışında genel kullanıma açık modeller yükledim. Ancak artık bir fikir üzerine tartışmak yada yeni fikirler bulmak için beyin fırtınası yapmak amacı ile bir şeyler yapmak istiyorum. Ben Ankara da yaşıyorum 38 yaşındayım. Bu başlık altından yada yüzyüze tartışarak fikirler üretmek isteyen arkadaşlar ile görüşmek tartışmak isterim. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Buradaki amaç fikirler üreterek yada mevcut fikirlerin üzerinde tartışıp yardımlaşarak sonuca ulaşmaktır.
Dökülün bakalım. Kolay gelsin.
Dear friends of drawing design modeling artists and engineers. I have been a member of this platform since 2013. Apart from my big projects, I have uploaded publicly available models to the platform that I constantly use as a source. But now I want to do something to discuss an idea or brainstorm to find new ideas. I live in Ankara, I am 38 years old. I would like to discuss with friends who want to produce ideas under this heading or by discussing face to face. Waiting for your valuable ideas.
The aim here is to reach the result by producing ideas or by discussing and cooperating on existing ideas.
Let's get down. Good luck with.
interesting idea, what do you want exactly?
Bir konu seç "uzaydan tarıma çok geniş bir aralıkta veya her ikisi birden :) "
Selam dostlar, bende bu konuda sizlere hak veriyorum. Nedense şu elektrikli otomobiller oldukça popiler ve artık önde gelen otomobil firmaları (BMW, Mercedes, Porcshe)bu konuda atak yapmaya başladı. Hobi olarak motorsiklet kullanıcısı olmam sebebiyle bu tip elektirkli teknoloji henüz motosiklet camiyasına güçlü isimler ile gelmedi.
Bizler tasarımcı, mühendis insanlarız. Buradaki ekip ile elektrikli motorsiklet konusunda çalışabiliriz. Tabiki bahsettiğim konu A101 satılan tip birşey değil. Teslanın Truck aracı gibi, benzinli cihazlara rakip. menzil ve sürat konusunda.
Ayrıca çok bilgim olmamakla beraber güneş panelleri ile de süsleinp çevreci kimliği de kazanılabilir.
Ben Kocaeli/İstanbul mevkilerinde ikamet ediyorum 15 yıldır sektördeyim. Bu konuda fikirleri olanlar bu başlık altında yada özelden yazabilirler.
Hepimiz için ve ülkemiz için birşey yapılacaksa bu tip düşüncede olanlar yapacaktır.
Herkese selamlar, iyi günler.
burakozdill
Aslına bakarsanız otomotiv sektörü özellikle elektrikli araçlar benimde ilgimi çekiyor ancak daha çeok bir eklenti ürün tasarlamak gibi bir fikrim var.
Üretimi gibi şeyler şu an için bazı söktörlerin kontrolü altında ve malesef çok kolay girilemez ancak bir eklenti yapılabilir. Bu tarz araçlar için parça üretmek gibi mesela.
Nemo x sana katılıyorum. Alan çok geniş elbette ama belki birilerinin bir fikri vardır ve yardıma ihtiyaç duyar ve bu şekilde bir ekip toplanabilir. Dünyanın her yerinde malesef fikiri çalıp kendine saklamak gibi bir pislik var ama belki bir kapı açabilir ve bu kapıdan hep beraber geçebiliriz. Örneğin mars yüzeyinde tarım için aklımda bir kaç proje var ancak hiç bir şekilde destek göremiyorum.
burakozdill
As a matter of fact, I am also interested in the automotive sector, especially electric vehicles, but I have an idea to design a more add-on product.
Things like production are currently under the control of some sectors and unfortunately it cannot be entered very easily, but an add-on can be made. For example, producing parts for such vehicles.
Nemo x I agree with you. The field is very wide, of course, but maybe someone has an idea and needs help and that way a team can be assembled. All over the world, unfortunately, there is a scumbag to steal the idea and keep it to yourself, but maybe we can open a door and go through this door together. For example, I have a few projects in mind for agriculture on the Martian surface, but I can't see any support.
Değerli arkadaşlar, Son altı ay içinde birden fazla ölüme yaklaştıran hadiseler başımdan geçti ve bencillik yaparak kendime sakladığım bir sürü yenilik içeren fikirlerimin tamamının bir anda çöp olabileceğini fark etmemi sağladı. Bu nedenle hayatımda çok radikal kararlar aldım ve belli bir sırayla uygulamaya koyuyorum. Şimdi, madem ekip kurabiliriz gibi güzel bir fikir birliği var bunu ilerletebiliriz diye düşünüyorum.
Şöyle ki: Bütün büyük davalar önce ona inanan bir takım insanların birlikte hareketiyle ortaya çıkmıştır. Gelin güçlerimizi birleştirip insanlık yararına hep birlikte yürüyelim. Elde edilecek kazanımları da insanlık yararına bağışlayalım. Kendimden başlayarak ifade etmek isterim ki "Hiç bir maddi menfaat ve çıkar gözetmeden harekete geçmeye varım!".
Bir konu seçelim diyen değerli arkadaşımız elektrikli araçlardan bahsetmiş. Bu mevzu ile ilgili bir iş fikrim 10 yıldan fazla oldu kenarda bekliyor. An itibariyle piyasada olan tüm içten yanmalı motorlara sahip araçlara "universal dönüşüm kiti" tasarlayıp üretebiliriz. Bu konuda her türlü yardıma hazırım. Elektronik komponent tasarımından, ürün tasarımına, yeni pil teknolojisi üretmekten gerekirse kablosuz elektrik enerjisi transferine kadar farklı alanların her birinde birden fazla projem mevcut. Patent endişesi, fikrin çalınması vs. endişesi olmadan sizlerle paylaşabilirim.
Tek başıma mücadele etmekten bıktım. Ben de yıllardır yetkililerin dikkatini çekmeye çalıştım çok büyük projelerim vardı ama nasip işte :)
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Teknoloji konusuna meraklı bir insan olarak elektrikli araçlarda ilgimi çeken bir konu. Elektrikli araçlar içten yanmalı araçlardan daha basit yapılı ve kolay üretilebilecek ürünler. Bu araçlarda en büyük problem elektrik depolama ile ilgili. Elektriğin depolanmasında kullanılan teknolojide maalesef çok önemli bir gelişme sağlanamadı. Piller çok ağır ve ömürlerinin çok kısa olması ve şarj sürelerinin de çok uzun olması bu teknolojinin önünde en büyük engel olduğunu düşünüyorum. Yakıt hücresi kullanımında ise membran, hidrojen depolanmasında ilerleme sağlanamadı. Bu konuda ilk önce çözülmesi gereken problemlerin bu olduğunu düşünüyorum. Belki devletlerin öncülük ederek çok sık bir elektrikli araç şarj istasyonları kurması bu problemde geçici bir çözüm sağlanmasında yararlı olabilir. Araçların tasarımında aerodinamik, estetik, ergonomi gibi konularda ise pek çok şey yapmak sanırım mümkün. Ama bu konudaki çözümler sanırım elektronik ve kimya alanlarındaki gelişmelere bağlı olacaktır. Saygılar.
O zaman durum şunu gösteriyor ki elektrikli araçlar üzerine bir çalışma olacak.
Ben de her türden desteğe hazırım bu konu hakkında fikirlerimizi birleştirelim.
Benim bir araç projem var henüz üzerinde bir geliştirme sağlamadım ancak konu üzerinde konuşup bu durumu değerlendirebiliriz. Bazı fikirlerim uçuk denecek durumda ancak bunları sadeleştirerek düzenleyebiliriz.
Ülke şartlarına bakıldığında konu biraz imkansıza yakın olmakla beraber düşüncede kalma ihtimali olsada fikir ve bilgi paylaşımı seviyesinde kalsada birşeyler söylemek güzel olur düşüncesindeyim. Konu teoride de kalsa faydalı olur. Ben bu konuda araba, motorsiklet, uçak gibi araçlar değilde mesela traktör veya atv gibi bir araç tasarımı çok güzel olur sanırım. Belki tekne de güzel bir tasarım olabilir. Bu konu çalışmak için Makine mühendisliği, kimya mühendisliği, elektronik mühendisliği, polimer ve alaşım konusu hangi disipline girerse o konuda bilgiye ihtiyaç olacağını düşünüyorum.
Herkese merhabalar, konuyu henüz bugün görebildim.
Elektrikli araçlar konusunu yakından takip ediyorum ve kendi çapımda bir şeyler yapmaya da çalışıyorum. Mekanik tasarım ve üretim konusunda geçmişim var, zaten şu anda da cad-cam operatörü olarak çalışıyorum. Ama gözlemlediğim kadarıyla EV alanındaki asıl çözmemiz gereken konu motorları sürecek devreler. Kendi projemde yüksek amperli ESC konusunda Çin'den başka bir kapı bulamadım (TR'de zaten hiç şansım yok)
Bu motor sürücülerin üretilebilir olduğunu biliyorum, ama konuştuğum bütün elektronik mühendisleri ''Burada yaptırmaya uğraşacağına Çin'den al daha iyi'' dediler. Bu konu nasıl çözülür bilmiyorum. Velhasıl mekanik üretimde başaramayacağımız bir şey olduğunu sanmıyorum ama elektronik üzerine mühendisleri dışarıya kaçırmamamız gerekiyor.
Değerli dostlar.
Tam olarak açıklayamayacağım şekilde bir DRONE projesine dahil olmuş bulunmaktayım.
3 Üniversiteden 3 Profesör ve Tai den bazı danışmanlar ile proje başkanı olarak çalışmaya başlayacağımız bu projeden öğrendiğim tüm bilgileri bu başlık altında sizlerle paylaşacağım. Proje yazım aşamasında. Yazın başlarında görsel konsept tasarımları başlamış olacak ve bu konu hakkında 2 tez yazılacak.
Konu detaylarını ve araştırmalarda izin verilen kadarını bu başlık altında paylaşarak sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.
Ben ankara da yaşıyorum. Sizlerden danışmanlık rica edeceğim zamanlar olabilir. Bu aşamada elektrikli araçlar üzerine bu çalışma ile iş birliği yapabiliriz.
Fatih bey sizin konunuz ile ilgili de bazı kaynaklarım var derleyerek buradan paylaşacağım.
Fatih bey, ESC konusunda çinden bşka kapı yok demişsiniz ancak türkiyede bir firmanın yarıiletkenler konusunda çok iyi olduğunu hatta kendi yarıiletken lazerlerini ve sensorler vs bir çok ürünleri ürettiklerini basına yansıdığı kadarıyla biliyorum. Firma ismi aklımda değil olsada reklam olmasın diye veremem ancak güç elektroniği konusunda kendi üretimleri olduğunu da hatırlıyorum. Bir ESC çok zor bir teknoloji değil. Yapılabilirlik konusunda çok yetenekli insanlarımız olduğuna da eminim. Her neyse, elektrik enerjisini depolamak için katı piller yerine sıvı pillere geçiş yapılabilir kanatini taşımakla birlikte kablosuz enerji transferine de odaklanılabileceği konusu gözden kaçırılmamalıdır. bundan neredeyse 100 yıl önce Nikola TESLA 50 km öteden yüze yakın ampulü yakmayı başarmıştı. Bu günün teknolojisi ile mi yapamayacağız? Ayrıca size bir ipucu vereyim bu konuda: Seri RLC devresinin rezonans frekansında davranış şeklini inceleyin yakından bakın bakalım ne göreceksiniz :)
ESC üretilemez değil tabi ki üretilebilir ama her komponentinde yine Çin'e bağımlıyız. Çin 20-50-100 adet üretim isteseniz de ürünü size üretip gönderiyor ancak ülkemizde bu adetler için sizinle muhatap bile olmazlar. Bir tasarımdan 1000 tane üretilecekse o ürünün pazarına sadece 'büyük' olanlar girebilir.
Velhasıl; Eksik olduğumuz konu yetenek değil.
Aslında kısmen haklı kısmen haksızsınız :). Evet büyük talep olmadan üretilmesi zor ama imkansız değil çok fazla küçük ve orta ölçekli firma mevcut ama iş yokluğundan ağlıyorlar. Ama siz gittiğinizde maksimum kar elde etmek için elinden geleni yapar ve sizde vazgeçer Çin'den alırsınız. Günümüz global dünyada evet bu karlı olabilir neden 1 TL ye almak varken 2 TL ye alayım dersiniz ve haklısınızdır, am yarın öbür gün bir (Bkz. çip krizi ve otomotiv sektörü) kriz anında kriz anında yapacak hiç bir şey kalmıyor. Yaşım 44 ben lisedeyken bir laf vardı Türkiye'de transistör fabrikası kurulacak diye işte hesaplayın nerden nereye hala yok (yabancı patentle Aselsan üretim falan okudum bir şeyler ama). Şu an meşhur olan TOGG arabası, burada olan kişiler az çok tüm oto teknolojisini anlar yada fikir sahibidir. Arabanın tüm metali, kabloları, bağlantıları, plastik aksamı deri aksamı sünger vb. hemen hemen her şey (hatta motorları bile Ankara dökümcüler sanayi sitesinde bir firma motor bloğu döker, biri saç paketini yapar hepsi yurtdışına gider toplanır ithal motor diye ülkeye geri gelir) ülkemizde üretilebilir. Hadi yazılımları da kendimiz yaparız ama sonuçta yazılımın çalışacağı işlemciler, mosfetler hatta en ucuz eleman dirençler bile vb. tüm malzemeler dışarıdan gelecek (hatta komplo teorisi işlemcinin romuna yüklenecek bir kod ve kazalar, arızalar vs.) kısa vadede bu işler zor ama neden olmasın sıfırdan yapamıyorsak ufak ufak önce ortaklık sonra transfer sonra hepsini almak neden olmasın.
(Not: bence en önemli kalem pil veya enerji, ortak fabrika kuruluyormuş komple almakta nasip olur İnşallah)
Belki de artık ithal ve ihraç edilen ürünleri fiyatlarına göre değil de katma değerlere göre vergilendirmeli, analiz etmeliyiz. Ben bir transistör veya kondansatör alıyorsam yurtdışından VERGİSİ aynı ücretteki telefon kılıfı veya başka bir son tüketim ürünüyle aynı olmamalı. İşlenecek ve katma değer katılacak ürünler ile son tüketim ürünleri, farklı vergiler ile satın alınsın. Dikiş makinesi alacak olan terzi ile Playstation alan genç tabi ki aynı ithalat sınıfında ürün ithal etmiyor. Madem artık %100 yerli veya %100 herhangi bir ülkede üretilen bir ürün kalmadı artık bu milliyetçilik kalıpları da genişlemeli.
Bu başlıkla ilgili bir gelişme olmamış sanırım. Benim bir bilgisayar şirketim var. Faaliyetini durdurdum fakat şirket içindeki eski printerler, bilgisayarlar, masa, dolap, alet, edevat gibi bir takım elektronik ve bilgisayar malzemeleri ile beraber duruyor. Şirket İstanbulda. Otomasyon, 3D printer, CNC, yapay zeka, vb. konulara merakım var. Ortaya bir proje çıkar ve çalışma ortamı gerekirse şirketi belli süreliğine bu işler için çalışmaya açmayı düşünebilirim.
Merhaba; bende Makine Otomasyon üzerine firma kurmayı düşünüyorum. Kosgep'den de destek almak için proje vereceğim. Şuan pazar araştırması yapıyorum.
Tekirdağ bölgesindeyim, burda sanayi gittikçe büyüyor. Ama ihtiyaçlarda büyüyor. Fabrikaların bir çok konuda eksikleri var. Benim de fabrikalara yönelik aklımda bir çok iş fikri var. Özellikle makine ve enerji-proses izleme yazılımlarıyla ilgili.
Ancak bu zamanda yapılacak bir çok şeçenek olduğu için, nereden başlayacağımızı bilemiyoruz. Onu mu yapayım, bunu mu yapayım derken, aylar yıllar geçiyor.
Oysa ki planlı, programlı ve hızlı şekilde bir yerden adım atarak başlayanlar kazanıyor. Zamanla diğer planlarını daha kolay yapmaya başlıyor. Yani düşünceleri, harekete geçirecek eylemler yapmak lazım.
Bende şahsen buna odaklandım.
Size bir örnek vermek isterim, aklımda 5-6 senedir evlerde su tasarruf sistemi vardı, sürekli farklı farklı projeler düşünürdüm. Uzaktan kontrol vb. gibi.
Bu yüzden ya yeterli bilgiyi öğrenemedim, ya da uygun malzemeleri bulamadım.
Şimdi farklı düşünmeye başladım ve manuel bir şeyler yapmak için çalışmalara başladım.
Sonradan baktım ki, aklımdaki o uçuk kaçık şeylerin çoğuna gerek kalmadığını gördüm, çok basit sistemlerle, çok güzel işler çıkmaya başladı.
Demem o ki bir yerden başlanmalı, gerisi gelecektir.
Kervan yolda düzülür diye bir söz var. Yeter ki planlı bir şekilde hemen harekete geçelim.
Merhabalar bunun ile alakalı wp grubu kurabilir yada discord grubu açılabilir tabiki burada bende bu konuşmayı yeni gördüm (biraz geç kalmış olabilirim :D) bende destek vermek isterim ... Elektrikli araçlar konusunda çalışmalarım bulunmakta bunları sizler ile paylaşmak isterim...
If you don't receive the email within an hour (and you've checked your Spam folder), email us as confirmation@grabcad.com.